4 Temmuz 2008 Cuma

Stone Sour - Come What (ever) May (2006)

Stone Sour ,bilmeyenler için, Slipknot'ın vokalisti Corey Taylor'ın diğer grubudur. Ayrıca grupta Slipknot'ın gitaristi James Roots gitarda, diğer gitarda Josh Rand, basta Shawn Economaki ve davulların başında yeni isim Roy Mayorga bulunmaktadır. Grubun müziği brutal, duygusal, enerjik, zaman zaman nefret dolu, zaman zamansa temel rock öğelerine sonuna kadar sadık kalmış bir sounddan oluşmaktadır. Bu kadar değişik elementleri grup çok iyi harmanlayıp dinleyiciye sunmayı başarmıştır.

Albüme gelecek olursak bu albüm grubun 4 yıl aradan sonra yayınladığı ikinci albümdür. Grup ilk albümüyle grammy ödüllerine aday gösterilince bu albümdeki beklentiler tabi ki çok arttı. Kanımca Corey baba ve ekibi bu beklentileri fazlasıyla karşıladı.

Albüm açılış parçası 30-30-150 ile sizi sıkı bir albümün beklediğini kanıtlıyor. Albümün aynı zamanda ilk single'ı olan parça dozunda kullanılmış distorsiyon gitarları, akılda kalıcı nakarat kısımlarıyla insanı istemeseniz de headbang yapmaya davet ediyor. Ardından gelen albümle aynı adı taşıyan Come What (ever) May, Hell and Consequences parçalarıyla enerji ve hız aralıksız devam ediyor. Sillyworld parçasının girişinde birden yavaşlayıp neye uğradığınızı anlamadan birden müthiş riffler ile headbange devam ediyorsunuz. Made of Scars ve Your God parçlarında bashettiğim temel rock öğelerini farkediyorsunuz. Biraz deneyselliğinde bulunduğu bu parçalar kendini sıkmadan dinletebiliyor. Bu iki parçanın arasındaki albümün altıncı parçası olan reborn ise bence albümün en iyi parçası. Hız, brutallik, enerji, müthiş gitar riffleri herşey var bu parçada.

Sekizinci parça olan Through Glass parçası ise tam anlamıyla insanı dumura uğratıyor. Demin deliler gibi böğüren bu adam nasıl olurda bu kadar duygusal bir parça söyleyebilir diyorsunuz. Corey baba kendisine yöneltilen distorsiyonsuz birşey yapamaz eleştirilerine en iyi cevabı bu parçada veriyor. Mükemmel bir ballad. Klibini izlemenizi ise kesinlikle tavsiye ediyorum harikulade bir klip olmuş. Netten bulun, Mtv'yi açın ama izleyin. Albümdeki diğer parçalar ise tam anlamıyla modern rock parçaları. Son parça olan Zzyxz Rd. piyanonun kullanıldığı duygusal bir çalışma. Corey Taylor bu parçada ve Through Glass parçasında istese ne kadar duygusal olabileceğini bize gösteriyor.

Corey Taylor açıklamasında Stone Sour'un kesinlikle bir yan proje olmadığını hatta 2006 ve 2007 yıllarını Stone Sour ile geçireceğini açıkladı. Albümü kesinlikle her tarz rock müzik dinleyecisine tavsiye ediyorum. Benim notum albüme, on üzerinden sekiz.

Come What (ever) May
1. 30/30-150
2. Come What(ever) May
3. Hell & Consequences
4. sillyworld
5. Made Of Scars
6. Reborn
7. Your God
8. Through Glass
9. Socio
10. 1st Person
11. Cardiff
12. Zzyzx Rd


Stone Sour
Corey Taylor - vocals
James Root - guitar
Josh Rand - guitar
Shawn Economaki - bass
Roy Mayorga - drums

Hiç yorum yok: