12 Haziran 2008 Perşembe

One Man Army & The Undead Quartet - Error In Evolution (2007)

The Crown İsveçten çıkan iyi bir melodik death/thrash grubuydu. Di li geçmiş zaman kullanıyorum çünkü grup 2004 yılında dağıldı. Bu üzücü ayrılığın ardından The Crown'ın başarılı vokalisti Johan Lindstrand yoluna One Man Army & The Undead Quartet ile devam etme kararı aldı. 

One Man Army and The Undead Quartet, tıpkı The Crown gibi bir melodik death/thrash grubu. Üstelik The Crown'a benzer bir grup. Fakat The Crown, One Man Army and The Undead Quartet ile devam ediyor demek büyük bir hata olur.

Error In Evolution grubun ikinci albümü. 21st Century Killing Machine'nin 2006 yılında çıktığını ve grubun tüm yıl boyunca turnede olduğunu düşünürsek cidden taktire şayan bir çalışma olmuş diyebilirim. 2007 yılında albüm çıkması muhtemelen firma basksısındandır (Grup tıpkı The Crown gibi Nuclear Blast ile anlaşmalı). Bir çok grup bu baskı yüzünden kötü albümler yapmaya başlar, şimdilik One Man Army'de hiç bir problem yok.
 

İsmi ile benim bildiğim grup anlayışını hiçe sayan One Man Army & The Undead Quartet, Error In Evolution'da melodik death ya da death thrash adına büyük yenilik getirmiyor. Anladığım kadarı ile grubun derdi de bu değil. Kayıtları Deadline studio'da yapılan albümün mühendisliğini Valle Adzic yapmış. Avrupa'da iyi bütçe ile stüdyoya giren gruplar ses adına hep iyi şeyler yapıyorlar. Error In Evolution için de aynı şeyi söylemek mümkün. Özellikle bas tonlarını sevdiğim albümde her şey yerli yerinde ve oldukça temiz kaydedilmiş. 

Albüm Mine For The Taking ile başlıyor. Davulun tomtomları ve ardından gelen kesik rifler ile Thrash'in dozunu hissediyoruz. Nakarat öncesi köprüde ve nakaratta Melodik death adına ne ile karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. Johan'ın temiz vokal denemeleri ve şarkının ortasındaki solo ile Mine For The Taking albümün en iyi parçalarından bir tanesi. Özellikle vokal trafiğine ve dur kalklarla dikkat edin derim, inanılması güç bir numara yok ama yaratıcı ve özenli bir iş çıkarmışlar. 

Death ve Thrash metalin insanda hissettirebileceği güçe dair bir çok hissi içinde barındıran bir şarkı Knights In Satan's Service. Soloları ve nakaratı ile albümdeki dinlenmesi gereken şarkılardan bir tanesi. 

Such A Sick Boy herşeyden önce sözleri ile dikkatimi çekti. Kesik rifleri, hız denemesi yapan çift crossları ve melodik lead gitarları daha sonra fark ettim. Müziği daha çok mobil olarak dinleyen birisiyseniz, yolda yürürken dinlediğiniz de yüzünde ufak bir tebessüm oluşacağından eminim. Such a sick boy shot himself in the head... just another dead boy dancing with the death!!! 

Albümün geneli içinde kendi yerini bulan, kötü olmayan ama bende ikinci kez dinleme ihtiyacı uyandırmayan bir parça The Supreme Butcher. Türü sevenlerin beğeneceği bir şarkı.

Güzel bas tonları ile başlıyor The Sun Never Shines. Ritim gitar ve lead gitar ile Amon Amarth havasına bürünen şarkı, giriş pasajının bitmesi ile tekrar One Man Army & Undead Quartet halini alyor. Albüm içindeki en melodik şarkılardan bir tanesi. 

Güzel bir başlangıcı var See Them Burn'un. Dinleyiciyi yavaş yavaş içine alan bir giriş. Girişin ardından gelen soloyu sevdim. Nakarat ise şarkıyı benim için daha da değerli yapıyor... 

Nightmare In Ashes And Blood albümde Göteburg sitilini en çok hissettiğim şarkı oldu. Tüm albüm de olduğu gibi bu şarkıda da inanılmaz bir hız söz konusu değil ama tüm ablüm gibi bu şarkıda gayet tempolu ve çoşkulu bir şarkı.

He's Back (The Man Behind The Mask) bir Alice Cooper kavırı. 13'cü Cuma filminin altıncısı için yapılmış bir soundtrack parçası. Alice Cooper hakkında hiç bir şey hissetmediğim bir müzisyendir. Şarkının orjinali ise neredeyse bir pop parçası (izlemek için tıklayınız... ). Fakat One Man Army & The Undead Quartet bu şarkı ile harikalar yaratmış. Johan'nın Incapacity'den grup arkadaşı Christian Älvestam'ın temiz vokal yaptığı şarkıyı, sırf onun vokalleri için bile dinleyebilirsiniz. Muazzam bir vokal performansı, muazzam bir kavır. Bravo.

Heaven Knows No Pain Nakarat öncesi düzenlemeleri ve vokal stili ile metal core gruplarını andırırken, şarkının kapanışı Göteburg stili. Swedish death gruplarının her geçen gün metal core'a kaydıkları bu günler de ilginç bir çalışma olmuş Heaven Knows No Pain. 

Hail The King albümün kapanış parçası. The Crown'a en çok benzediğini düşündüğüm parça kapanıştan çok açılış parçası niteliğinde. The Crown'nu özleyenler bu parçayı daha da bir seveceklerdir. 

One Man Army & The Undead Quartet için melodik bir müzik yapıyor diyebiliriz, fakat söz konusu olan melodik müzik, melodik death metale nazaran daha minimal bir yapı izliyor. The Crown ile kıyaslamaktan kendimi alamadım ve çıkardığım sonuç bu oldu. One Man Army & The Undead Quartet daha minimal bir müzik yapıyor fakat vokal partisyonlarında ise çok daha fazlasını içeriyor. Error In Evolution ise hem çok eğlenceli hem de dinledikten sonra bir kere daha dinleme ihtiyacı uyandıran bir albüm. Tarzı sevenlerin bu albümü de sevecektir. Tarzı tanımak isteyenler için de gayet doğru bir başlangıç olacaktır. 

Johan Lindstrand - Vokal 
Robert Axelsson - Bas Gitar
Mikael Lagerblad - Lead Gitar
Pekka Kiviaho - Ritim Gitar 
Marek Dobrowolski - Davul

Hiç yorum yok: