12 Haziran 2008 Perşembe

Vital Remains - Icons of Evil (2007)

İsanın Çilesi Devam Ediyor...

Amerikalı death metal topluluğu Vital Remains yeni albümü Icons Of Evil ile adından oldukça söz ettiriyor bu günlerde. Bazen bazı albümler öylesine sakız oluyor insanların ağzına, o yüzden duyduklarımı umursamadan dinlemeye çalışıyorum bu tarz albümleri. Tabii Vital Remain'in kadrosunda Glen Benton (güzel kişilik, sevgi insanı) olunca yaklaşım biraz değişiyor. 

Vital Remains İsa ile kavga ediyor ve ortaya cehennemden gelmişe benzer bir müzik çıkıyor...

Vital Remains aslen çok da aşikar olduğum bir grup değil. Tarz death metal. Bazı yerlerde blackened death metal diye geçiyor. Aslen çok doğru bir tabir gibi gelmiyor, zira müziğin black metal ile bir benzerlik gösterdiği söylenemez (özellikle prue black metali düşününce). Fakat lirik olarak grup tam bir black metal grubu gibi davranıyor (tıpkı Deicide gibi). 

Aslen Dave Suzuki ve Tony Lazaro'nun grubu olan Vital Remains'in beste yükü tamamen Tony Lazaro'nun üstünde (bu şahıs grubun kurucusu). Glen Benton ise sadece konuk vokalist rolünde. Icons Of Evil'in kayıtları nerede yapılmış emin değilim ama prodüksiyon koltuğunda death metal adına önemli bir isim olan Erik Rutan var. Ses ise bir death metal grubundan beklenecek kadar güçlü ve vurucu. 

Vital Remains dinle kafayı bozmuş bir grup. Tıpkı Deicide gibi. Oldukça ağır bir intro ile başlıyor albüm. Öyle bir intro ki dinleyen her hangi bir insanın tüylerini diken diken edebilir. Where is Your God Now çalgılar ile çalınmış bir intro değil (tamamen örneklemelerden ibaret ve performans parçası değil) fakat sizi albümün içine sokan sert bir intro. 

Icons of Evil ilk olarak başarılı şarkı geçişleri ile akılda kalıyor. Grup hakkındaki düşüncelerim daha bir Cannibal Corpse vari şeyler beklemeye itiyordu beni. Oysa burda cidden melodik bir zenginlik ve çeşitlilik söz konusu. Tabii Vital Remains Avrupalı bir grup değil ve yaptıkları müziğin melodi anlayışı Avrupalılar gibi değil. Melodik sololar ve yerinde durmayan rifler grubun melodi anlayışını temsil ediyor. 

Dikkatimi çeken bir diğer unsur şarkı süreleri oldu. Death metal ihtisas alanım değil ama yinede bu türde sekiz dakikalık şarkıların çok olmadığını düşünürdüm. Icons of Evil'da bir çok şarkı 7 dakikanın üstünde süreye sahip. Üstelik hiç bir şarkı tekrarlar ile sıkıcı hale gelmiyor. 

Amerikalı death metal gruplarına hep bir saygım olmuştur, Vital Remains son albümü Icons of Evil ile bu saygımı iyice pekiştirdi ve saygı duymaktan daha fazlasını yapmaya itiyor beni. Death metal otoritemiz Özgür ne der bilemiyorum ama bence Vital Remains bu yıl çıkan en iddialı death metal albümüne imza atmış olabilir. 

01. Where Is Your God Now
02. Icons of Evil
03. Scorned
04. Born To Rape The World
05. Reborn…The Upheaval of Nihility
06. Hammer Down The Nails
07. Shrapnel Embedded Flesh
08. 'Til Death
09. In Infamy
10. Disciples of Hell 

Vital Remains 
Tony Lazaro - gitarlar ve bas gitar
Dave Suzuki - Davul ve lead gitar
Glen Benton - Konuk vokalist

Hiç yorum yok: