10 Haziran 2008 Salı

Gorefest - La Muerte


Gorefest büyük bir aradan sonra yine aramızda.

Albüm Excess adlı bir stüdyoda Hollanda'da kaydedildi ve Danimarka'da, Antfarm'da mikslendi.

Excess hakkında fazla bilgi edinememe rağmen Antfarm'ın yeni dönem grupları arasında artan bir popülerliği var olduğunu öğrendim. Hatesphere, Extol gibi yeni dönem grupları ve The Haunted, Gorefest, Konkhra gibi eskilerden de oluşan bir referans listeleri var. Gayet güzel bir iş çıkardıkları da ortada, her enstrüman oldukça temiz ve anlaşılır şekilde mikslenmiş (bas seslerin bu tarz albümlerin çoğunda olduğu gibi arkaya gömülü oluşu dışında).

Gorefest gayet melodik ve sert olarak karşımızda yine. Ritim gitarlar yine langır langır ama lead harmonileri kapatmayacak derecede sade. Lead gitarlar kesinlikle yerli yerinde; teknik saçmalığın bulunmadığı ve kulağa hoş gelecek şekilde yazılmış. Lead gitaristin de kendi sayfalarında belirttiği gibi, hard rock melodileri kesinlikle kendini hissettiriyor. Arada sırada baş gösteren güzel clean arpejler de bu kadar gitarın arasında süsleyici bir şekilde bize sunulmuş.

Şarkı yapıları yer yer Hypocrisy kadar hızlı, yer yer de My Dying Bride tempolarına kadar iniyor (My Dying Bride'ın hızlı bölümleri gibi). Vokal genelde bildiğimiz Gorefest hönkürtüsü. Notasız, yarı-brutal, söyledikleri anlaşılır, bazı yerlerde efektlendirilmiş ve bir şarkıda (Rogue State) clean. Clean vokaller -çok başarılı olmadığından olsa gerek- distortion ve bilumum yankılarla bezenmiş. Davullar bol twin süslemeli, bol twin taramalı gayet tarza uygun ve temiz çalınmış.

Sonuçta güzel bir death metal albümü. Ne In Flames kadar melodik, ne Hypocrisy kadar saf kuzey death'i. Gruptan aşırı bir yenilik bekleyenler üzülebilirler; ama bu tarzı ve bu grubu sevenler gayet tatmin olacaklar diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok: