10 Haziran 2008 Salı

Ephel Duath - The Painter's Palette


Deneysel death severlerin kulaklarının pasını alacak ilginç bir albüm.

Grubumuz İtalyan bir progressive death metal grubu. Yalnız tarz ismi kesinlikle grubun hakkını yemek de oluyor aynı zamanda. Kullandıkları öğeler bebop, acid jazz, funk, İtalyan pop'dan tutun death metal'e kadar uzanıyor.

Albüm “The Passage”ın clean gitarı ve ardından patlayan death metal gitarları, jazz davulu ve “Lost Highway” tipi caz saksofon solosu ile başlıyor. Ve ardından giren hardcore-screamo vokalle coşuyor. Aynı riff üstüne scream vokalin susması üzerine giren melodik vokalle devam ediyor. Çoğu şarkılarında da olduğu gibi gayet ağır bebop gitar, bas soloları ile devam ediyor. Sonra da önceki rifflerin tekrarı ile sonlanıyor.

“The passage” tipi yapıyı albümde gayet yaygın olarak görüyoruz. Değişen öğeler zaman zaman giren drum machine ve bilimum caz alt yapısı. Albüm kesinlikle sıkılmanıza izin vermiyor. Tek rahatsız eden noktası scream vokallerin mahallede bakkaldan birşey isteyen teyze modeline kaçması. Belli bir zaman sonra o kafa ütülüyor ne yazık ki.

Kayıt gayet anlaşılır ve temiz. Gitar tonları yer yer gayet sert, yer yer gayet caz tonunda (ki o arayı yakalamak oldukça zor). Bas aktif ve duyulur bir şekilde ve davullar inanılmaz güzel tonlanmış ve mikrofonlanmış. Her ride bell sektirmesi kulağınızda çınlıyor.

Sonuçta; deneysel müzik dinlemeyi seven metal dinleyicisine hitap edecek bir albüm. Şu şarkı iyi, bu kötü diyebileceğim pek şarkı yok; hepsi özenle yapılmış ve gayet albüm içinde özgün.

Şarkı adları da şöyle:

1. Passage (Pearl Grey)
2. Unpoetic Circle (Bottle Green)
3. Labyrinthine (Crimson)
4. Praha (Ancient Gold)
5. Picture (Bordeaux)
6. Ruins (Deep Blue and Violet)
7. Ironical Communion (Amber)
8. My Glassy Shelter (Dirty White)
9. Other's Touch (Amaranth)

http://www.ephelduath.net/ adresinden ayrıntılı bilgi, video ve ses örnekleri edinebilirsiniz.

benim notum : 8/10

Hiç yorum yok: